Presentatie Haarlem-lied op 15 september

Het allerlaatste deel van het programma in de Philharmonie op 15 september, bij de opening van het culturele seizoen, is de voorlaatste première van een clip van het Haarlem-lied van Fredie Kuiper. Noem het ‘een cadeautje’ aan de stad. Het begon in het voorjaar als ‘een ideetje’. Om met wat Haarlemmers het lied ‘voor de lol’ op film uit te voeren. Het lied is al jaren (een veel meebezongen) ode aan Haarlem. De film voegt daar nu een stadsbeeld aan toe.

Hij is deze zomer opgenomen op diverse locaties in de binnenstad. Meer dan zeventig Haarlemmers sloten zich er enthousiast bij aan. Zo bespeelt Anton Pauw het Müller-orgel, ook het carillon van de Grote Bavo is te horen. Josee Koning is te zien op het dak van V&D, Hakim danst bij het Lennaert Nijgh-monument, Dieuwertje Blok zingt met Hans Goes voor de Amsterdamse poort. Mylou Frencken staat voor de Bavo-kerk, Bernt Schneijders in de Gravenzaal van het stadhuis Violiste Suzanne Groot musiceert op de Langebrug.

‘We wilden iets leuks gaan doen deze zomer, en dat is gelukt want het was een feest er met iedereen aan te werken. We hopen dat Haarlem er ook veel plezier aan gaat beleven’, zegt Fredie Kuiper die het lied achttien jaar geleden schreef. Ze heeft de tekst nu actueel gemaakt, het arrangement is aangepast door de Haarlemmer Erwin Benjamins en de filmstudio van François Boulangé verzorgde de registraties, de regie en de montage.

Aansluitend op de première zullen leden van Haarlemse koren de basis leggen voor een definitieve versie van de film. In een samenzang vertolken ze het lied opnieuw, om zo het programma af te sluiten met deze ode aan de stad. Na de première komt de film, de koren daarin opgenomen, beschikbaar op tal van websites en de initiatiefnemers hopen ook op verspreiding via sociale media.

bron: http://www.haarlemwatbenjemooi.nl/