Over Fredie

Fredie Kuiper is autodidact en componeert, schrijft en zingt het Nederlandstalig lied.
Haar schorre en Amsterdams stemgeluid maakt het geheel wat volks maar de teksten zijn soms weer dusdanig filosofisch dat de sfeer meer het “chanson“ uitademt.
Omdat zij regelmatig alleen zingt en speelt, wordt zij ook wel als troubadour gezien.

De laatste jaren richtte zij zich steeds meer op het schrijven van teksten. Zij werd bv gevraagd gelegenheidsteksten te schrijven voor o.a. het bruidspaar, de jubilaris, de overledene maar ook schrijft zij nog steeds iedere maand een lied voor een politiek café.  Voor Renate Dorrestein schreef Fredie naar aanleiding van het boek “de leesclub” enkele liederen.

Fredie had haar eigen band ”Fredies Bende” en speelde jaren lang met de polkapunkfanfareband Unza Unza.

Fredie werkt samen met de voormalige stadsdichteres Sylvia Hubers. Zij verzorgen diverse programma’s. (Zie repertoire)

18 jaar geleden schreef zij het lied “Haarlem wat ben je mooi”. Er werd een clip van dit lied gemaakt waarin bekende Haarlemmers zingen ter promotie van de stad.

In 2012 organiseerden o.a. Fredie en Karin Snoep met hun stichting “De Brugmakers, “ het Lennaert Nijgh” festival. Dit vond plaats in januari van dit jaar en trok duizenden bezoekers.

Eind 2013 en begin 2014  organiseerden de Brugmakers als vervolg op het Lennaert Nijgh Festival, drie concerten. Ook dit jaar en begin 2015 is de intentie aanwezig om hiermee door te gaan.

Naar aanleiding van het Kenaufestival en de Internationale Vrouwendag in maart 2014 brachten De Brugmakers een eigen biertje op de markt. Het biertje heet Sterck Wijf en wordt geschonken in de kapel van het Rosenstock Huessyhuis.

image